Iskanje Iskanje

Ureditev časovno omejenega parkiranja v Šiški

Datum

Sobota, 19. 10. 2024

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice obvešča, da smo v Šiški (območje SI3) uredili območje časovno omejenega parkiranja in postavili parkomate. Ti bodo v delovanje stopili v ponedeljek, 21. oktobra 2024. V oktobru bomo izvajali nadzor plačil, pri čemer bomo morebitne neplačnike zgolj opozarjali.

Na novo je postavljenih 6 parkomatov, od tega 4 na Pavšičevi in 2 na Tugomerjevi ulici. Po zaključeni ureditvi prometnega režima na tem območju bomo skladno s potrebami namestili še dodatnih 7 parkomatov.

Pridobitev dovolilnice za parkiranje

Območje spada v CONO 3, kjer je parkiranje plačljivo od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro. Ura parkiranja znaša 0,50 EUR. Stanovalci z začasnim ali stalnim prebivališčem na tem območju (Gospodinjska ulica, Scopolijeva, Pavšičeva, Tugomerjeva, Derčeva, Sternenova, Trg prekomorskih brigad, Marina Krpana ulica, Freyerjeva, Kneza Koclja, Šišenska cesta (neparne številke) ter Vodnikova cesta od hišne številke 52 do 133) že lahko zaprosijo za letne parkirne dovolilnice za leto 2025. Cena dovolilnice je 60 EUR in omogoča neomejeno parkiranje. Dovolilnice bodo veljavne do konca leta 2025, parkiranje z dovolilnico pa bo do 31. decembra 2024 brezplačno.

Dovolilnico za območje SI3 je mogoče pridobiti na Mačkovi ulici 1 ob torkih, sredah in četrtkih od 9. do 17. ure. Termin za pridobitev dovolilnice lahko rezervirate prek spletnega portala https://narocanje.lpt.si/lpt.

Ostale parkirne dovolilnice za prihodnje leto bomo začeli izdajati decembra, javnost pa bomo o tem pravočasno obvestili. Parkirnino je možno poravnati na parkomatu, s kartico Urbana ali preko Urbana SMS parking storitve.

Dovolilnice lahko pridobite tudi na OGDP (Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet) ob ponedeljkih, sredah in petkih v času uradnih ur.

171005 Parkomat Nrovan 6

Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.