Iskanje Iskanje

Spremenili smo prometno ureditev v Šiški za boljšo varnost v prometu

Datum

Torek, 27. 8. 2024

Na območju Šiške med Celovško cesto, ulico Na jami, Vodnikovo in Šišensko cesto smo spremenili prometno ureditev in izvedli več ukrepov, s katerimi izboljšujemo tako varnost v prometu kot parkirno stisko prebivalcev.

Na pobudo tamkajšnjih stanovalcev smo več ulic spremenili v enosmerne, zarisali površine za kolesarje in nova parkirna mesta oziroma območja za parkiranje približno 220 avtomobilov. Spremenili smo prometno signalizacijo, za umiritev prometa pa se bodo naknadno uredile še hitrostne ovire (grbine) ter zeleni otoki.

Za več informacij kliknite TUKAJ.

Ulica 3
Ulica 1
Ulica 2
Skica Siska1

Parkirne dovolilnice za stanovalce

Območje bomo predvidoma do septembra opremili s parkomati in bo parkiranje postalo plačljivo. Namen tega ukrepa je tudi zmanjšati število dnevnih migracij z daljšim časom parkiranja ter tako omogočiti več prostih parkirnih mest za stanovalce posameznih območij, obenem pa spodbujati trajnostni način premikanja po območju. Lokacija se nahaja v območju parkirne cone 3, cena parkiranja je 0,50 EUR/uro, parkirnina se zaračunava v času od ponedeljka do petka, od 7. do 19. ure

Pri tem izpostavljamo, da imajo tamkajšnji stanovalci s stalnim ali začasnim prebivališčem možnost pridobitve cenovno ugodne parkirne dovolilnice, ki omogoča časovno neomejeno parkiranje na javnih površinah, ki so za to določene. Pridobijo lahko po največ tri dovolilnice na stanovanjsko enoto. Za prvo dovolilnico se plača 60 EUR/leto, za drugo 120 EUR/leto in za tretjo 180 EUR/leto. Več informacij o parkirnih dovolilnicah je na voljo tukaj.

Uporabnike območja opozarjamo, naj bodo pozorni na nove ureditve in upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo. Odzive na prometne novosti bomo do konca leta spremljali in glede na ugotovitve po potrebi uvedli dodatne spremembe.


Ta stran uporablja piškotke


Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.